Лікування мастопатії

Мастопатія – одне із доброякісних захворювань молочних залоз, яке характеризується патологічним розростанням сполучної тканини залози. Виникає, як правило, на фоні гормональних порушень в організмі жінки. Якщо не проводити лікування мастопатії, вона може швидко перетворитися на злоякісне утворення. Тому дуже важливим є своєчасне виявлення захворювання.

Основними ознаками хвороби є: больові відчуття в залозі, які особливо посилюються за кілька днів до менструації; набряклість, наявність в верхній частині залози шароподібних утворень, які то з'являються, то зникають. Інколи больові відчуття можуть бути взагалі відсутніми.

Найбільшим фактором ризику виникнення даного захворювання є спадковість. Також розвиток мастопатії може обумовити наявність порушень функції яєчників, запальних процесів жіночих статевих органів, статеві інфекції, аборти, відмова від грудного вигодовування, стреси.

Діагностувати мастопатію можна самостійно. Але у цьому випадку можливо допустити помилку і своєчасно не виявити захворювання. Тому надійним способом профілактики є систематичний огляд профільним фахівцем – лікарем-мамологом.

Єдиної схеми лікування мастопатії на сьогодні не існує. В кожному окремому випадку лікар призначає лікування з урахуванням багатьох чинників, як-то вік пацієнтки, стадія захворювання, наявність характерних ознак тощо. Сучасний рівень медицини дає можливість в переважній більшості випадків не допустити хірургічного втручання, а обмежитись лише консервативним лікуванням мастопатії, часто навіть без гормональних засобів.

Якщо Ви маєте певні підозри та неприємні відчуття в молочних залозах, маєте спадкову схильність – не ризикуйте, систематично відвідуйте мамолога Медичного центру «Імперіал Медіка». Кваліфікований профільний спеціаліст надасть поради щодо профілактики захворювань молочної залози, за необхідності – призначить потрібні обстеження та лікування мастопатії.

Ми дбаємо про Ваше здоров'я!

Записатися на прийом до лікаря