Вірусний гепатит B

Одними із найбільш тяжких за своїми наслідками (смертність) захворювань в умовах сьогодення є вірусні гепатити. Серед різновидів вірусних гепатитів гепатит В займає окреме місце в силу певних особливостей:

  • джерелом інфікування виступає лише людина; при цьому є декілька шляхів передачі захворювання: з кров'ю хворої людини (парентеральний), статевий, від матері – плоду (вертикальний);
  • існує можливість надійного захисту від даного захворювання шляхом вакцинації.

Характерними ознаками наявності вірусного гепатиту В є загальна слабкість, швидка втомлюваність, втрата апетиту, хворобливість суглобів, наявність болю або тяжкості в животі чи правому підребер'ї. Подібні симптоми є характерними для багатьох захворювань, на які людина тривалий час може не звертати увагу. А для лікування гепатиту В час має велике значення, оскільки в організмі можуть впродовж періоду хвороби розкинутись наслідки, які складно піддаються лікуванню. Найбільшу небезпеку становлять вірусоносії без клінічних проявів захворювання.

Загроза бути інфікованим гепатитом В є у 100 разів вищою, ніж загроза отримати ВІЛ.

Надійним захистом від хвороби є вакцинація, яка здійснюється за стандартною схемою. При екстреній профілактиці застосовується спеціальна схема. Захист забезпечується на термін 5-10 років. Рекомендується здійснювати щеплення усім, хто знаходиться у групі ризику.

Вакцинація потребує обов'язкової попередньої консультації лікаря – інфекціоніста для запобігання побічних ефектів.

В Медичному центрі «Імперіал Медіка» здійснює прийом кваліфікований лікар – інфекціоніст зі значним досвідом клінічної практики, який здійснить огляд, надасть консультацію щодо вакцини та визначить схему вакцинації.

Щеплення проти гепатиту В у Медичному центрі «Імперіал Медіка» здійснюється з застосуванням вакцини «Енджерікс» європейського виробника ГлаксоСмітКляйн Біолоджікалз С.А. (Бельгія).

Пам'ятайте, що захворювання легше попередити, ніж лікувати!

Ми дбаємо про Ваше здоров'я!

Записатися на прийом до лікаря