УЗД серця

Серце – це орган найбільш вивчений лікарями, при цьому смертність від серцево-судинних захворювань займає перше місце та є основною причиною інвалідизації серед населення України. За статистикою 45% відсотків дорослого та 20% дитячого населення мають дані захворювання. Причина такого становища полягає в поганій екології, неправильному способі життя, нехтуванні профілактичними заходами.

УЗД серця є одним із прогресивних і необхідних методів обстеження, який дає можливість встановити точний діагноз, що є вкрай важливим для призначення правильного лікування. Вірний діагноз – запорука ефективної терапії.

Методика проведення ґрунтується на використанні звукових хвиль високої частоти. Дослідження дає змогу лікарю визначити норми і відхилення в роботі серцево-судинної системи, виміряти та оцінити розміри камер серця, товщину його стінок, частоту ударів, наявність або відсутність рубців, тромбів, дослідити, оцінити стан міокарду, перикарду, великих судин, клапанних структур, всі параметри судин, що йдуть до і від серця, параметри серцевого м'язу. Метод дозволяє виявити найменші відхилення в роботі органу, попередити появу хвороби, або запобігти її подальшому розвитку.

УЗД серця та судин – швидкий, безболісний спосіб отримання інформації про стан серцево-судинної системи. Спеціальної підготовки для такого обстеження не потрібно. Пацієнт роздягається до поясу, лягає на кушетку на спину. На область серця на шкіру наноситься спеціальний гель. Лікар за допомогою датчика, який передає зображення на монітор, вивчає стан органу пацієнта. Тривалість обстеження складає близько 20 хвилин.

Пам'ятайте, що кожній жінці та чоловіку після 40 років 1 раз на 5 років потрібно проходити УЗД серця. Пацієнти, які мають серцево-судинні захворювання, повинні здійснювати їх щорічно, або за призначенням лікаря.

У Медичному центрі «Імперіал Медіка» УЗД серця дітям та дорослим проводить досвідчений лікар вищої категорії за допомогою відповідного сучасного обладнання.

Ми дбаємо про Ваше здоров'я!

Записатися на прийом до лікаря