Лікування алергічного дерматиту

Алергічний дерматит – це запальне ураження шкіри, яке викликане взаємодією шкіри з зовнішнім подразником.

Подразники можуть мати різну природу: фізичну (вплив електричного струму, опіки, відмороження, випромінювання тощо), хімічну (лікарські препарати, побутова хімія, лакофарбова продукція тощо), біологічну (епідерміс тварин, укуси комах тощо), механічну (тертя шкіри, тривале здавлювання тощо), харчову (їжа, напої тощо), рослинну (рослини, гриби, бактерії й віруси тощо).

Алергічний дерматит в своєму розвитку проходить наступні стадії:

  • гостра (наявні пухирці з рідиною або постійно мокнучі ерозії), характеризується сильним свербінням та пекучістю;
  • підгостра стадія виникає у випадку, якщо не була надана своєчасна допомога в гострій фазі захворювання; характерним є поява лусочок і кірки;
  • хронічна стадія проявляється помітним потовщенням шкіри, яка отримує характерне темно-червоне забарвлення з фіолетовим відливом.

Форми зовнішнього прояву захворювання залежать від тривалості впливу подразника та від особливостей шкіри пацієнта і варіюються від простого почервоніння до глибокого виразкового ураження шкіри.

Характерними ознаками алергійного дерматиту є чіткі контури ураження, локалізація в місці дії подразника, швидке купірування симптомів після усунення взаємодії з подразником.

Після обстеження та встановлення діагнозу призначається лікування алергічного дерматиту, яке перш за все, передбачає усунення контакту з алергеном і обробку шкіри настоями, антисептиками, мазями. Також можуть бути призначені антигістамінні засоби.

Крім того, важливими моментами лікування алергічного дерматиту є раціональне харчування, дотримання правил особистої гігієни та санітарно-гігієнічних норм.

За наявності симптомів алергічного дерматиту не зволікайте - звертайтеся до Медичного центру «Імперіал Медіка». Лікар-дерматовенеролог, фахівець вищої кваліфікаційної категорії, за допомогою найсучаснішого обладнання виконає точну діагностику і призначить ефективне лікування алергічного дерматиту. Своєчасне звернення – запорука швидкого одужання!

Ми дбаємо про Ваше здоров’я!

Записатися на прийом до лікаря