Ендокринолог

Ендокринні захворювання є одними із складних за своїми наслідками. При несвоєчасному їх виявлені, хвороби органів ендокринної системи переходять в хронічну стадію, приймають важкий перебіг.

Діагностикою та лікуванням ендокринних захворювань займається ендокринолог. Ендокринні патології порушують гормональний фон в організмі людини, що може мати різні прояви: постійна втома, сонливість; зміна ваги тіла без будь-яких підстав; наявність постійної спраги, частого сечовипускання; постійний біль у суглобах нижніх кінцівок, нетипові показники росту у порівнянні зі своїми однолітками; часті переломи кісток тощо.

Пацієнтами ендокринолога є і дорослі, і діти. Збої в роботі ендокринної системи можуть виникнути у будь-якому віці, у т.ч. можуть мати спадковий характер. У зв'язку з цим, основним завданням ендокринолога є корекція гормонального дисбалансу.

До ендокринолога звертаються із захворюваннями підшлункової, щитоподібної, паращитоподібної, вилочкової, статевих залоз, наднирників та інших органів ендокринної системи.

У дітей та підлітків ендокринолог часто коригує відхилення, які виникають в статевому розвитку на фоні гормонального дисбалансу.

У обох груп пацієнтів (діти й дорослі) предметом діяльності ендокринолога є такі захворювання: цукровий діабет та його ускладнення, нецукровий діабет, аутоімунні захворювання, остеопороз, вузлові утворення в щитоподібній залозі, розлад ліпідного обміну, порушення обміну речовин та ін.

Консультація ендокринолога потрібна у наступних випадках:

  • якщо присутні симптоми захворювань ендокринної системи;
  • при плануванні вагітності;
  • при виношуванні дитини (планові огляди);
  • жінкам - у період перед настанням менопаузи (профілактичний огляд);
  • вік 45-50 років (профілактичний огляд).

У Медичному центрі «Імперіал Медіка» здійснюють прийом досвідчені лікарі-ендокринологи, які проведуть профілактичний огляд, при необхідності - призначать необхідні обстеження, визначать програму лікування та дадуть поради щодо нормалізації режиму дня, лікувальної фізкультури, фізіотерапевтичних процедур, раціоналізації харчування, вітамінотерапії тощо.

Ми дбаємо про Ваше здоров'я!

Записатися на прийом до лікаря