Лікування захворювань гіпоталамуса

Гіпоталамус - залоза ендокринної системи, яка є частиною проміжного мозку та постійно координує роботу різних відділів мозку та всіх внутрішніх органів (від температури тіла до контролювання емоцій) за рахунок продукування таких гормонів як статини та ліберини. Захворювання залози призводять до порушення вироблення гормонів, відповідно – до порушення роботи органів організму, тому потребують обов'язкового лікування захворювань гіпоталамуса.

Захворювання можуть виникнути з різних причин, таких як пухлини, запалення, травми, інсульти тощо.

Для лікування захворювань гіпоталамуса можуть застосовуватись медикаментозна, променева або нейрохірургічна терапії. Кожна з них має свої переваги та недоліки. Вибір терапії здійснюється тільки після точної діагностики стану (лабораторні дослідження на гормони, за показаннями – КТ мозку, магнітно-резонансна томографія, УЗД тощо) пацієнта і залежить від причини хвороби, стадії патології, рівня гормонів в організмі пацієнта.

За появи симптомів захворювань гіпоталамуса потрібно звернутися до фахівців. Досвідчені лікарі-ендокринологи Медичного центру «Імперіал Медіка» призначаить необхідні обстеження, і на основі отриманих результатів запропонують Вам програму лікування захворювань гіпоталамуса та дадуть поради щодо нормалізації режиму дня, лікувальної фізкультури, фізіотерапевтичних процедур, раціоналізації харчування, вітамінотерапії тощо.

Ми дбаємо про Ваше здоров’я!

Записатися на прийом до лікаря