Лікування патологій щитоподібної залози

Патології щитоподібної та паращитоподібних залоз

Щитоподібна та паращитоподібні залози – одні з найважливіших органів ендокринної системи людини.

Щитоподібна залоза відповідає за продукування гормону тироксину, від якого залежить швидкість обмінних процесів і загальна робота всіх внутрішніх органів в організмі. Розташована на передній частині шиї: між нижньою частиною гортані й верхніми відділами трахеї. Впливає на розумовий, психічний та фізичний розвиток людини.

Захворювання щитоподібної залози призводять до збоїв у роботі залози, відповідно – до порушень у виробленні гормону. Результатом стане зниження імунного захисту, часті інфекційні захворювання, порушення гормонального фону людини, зниження її тонусу та активності.

З внутрішньої сторони щитоподібної залози розташовані парні залози ендокринної системи, які мають назву паращитоподібні. В організмі людини ці залози відповідають за вироблення паратиреоїдного гормону, який безпосередньо впливає на концентрацію кальцію, і тим самим забезпечує нормальну діяльність нервової та опорно-рухової систем. Порушення в роботі паращитоподібних залоз призводять до погіршення якості м'язової й кісткової тканин, порушення передачі нервових імпульсів, здоров'я і міцності зубів тощо.

Причини захворювань встановити досить складно. Значну роль відіграє генетичнна схильность. Крім того, виділяють ряд факторів, які сприяють виникненню та розвитку захворювань щитоподібної та паращитоподібних залоз. Серед них: наявність хронічних захворювань, шкідливих звичок, незбалансоване харчування, часті стреси та перенавантаження, складний перебіг інфекційних захворювань, побічні ефекти від прийому певних медичних препаратів, погана екологія тощо.

Лікування передбачає виявлення та ліквідацію причин, які призвели до порушень в продукуванні гормонів. В залежності від захворювання, стадій його розвитку може застосовуватись гормональна терапія, лікування тиреостатиками, препаратами з мікроелементами. В окремих випадках доцільним є хірургічне втручання.

У Медичному центрі «Імперіал Медіка» здійснюють прийом досвідчені лікарі-ендокринологи, які здійснять огляд, за результатами детальної діагностики та консультацій з досвідченими фахівцями інших напрямів розроблять індивідуальний курс лікування, що дасть змогу пацієнту повернути щасливе і повноцінне життя, відновити здоров'я.

Ми дбаємо про Ваше здоров'я!

Записатися на прийом до лікаря